Esikasvatustarvikkeet

Näytetään kaikki 20 tulosta

Esikasvatustarvikkeet

Esikasvatus on mukavaa puuhaa kesän kasvukautta odotellessa. Esikasvatus tarkoittaa, että kylvät siemenet kasvamaan kevät talvella tai keväällä riippuen kasvuajasta. Se on vaihtoehto sille että ostat valmiit taimet alkukesästä. Pienten siementen kylvön seuraaminen on hauskaa. Pikkutaimien harventaminen ja hoitaminen saa unohtamaan kaiken muun ja rentouttaa. Lastenkin on mukavaa aloittaa puutarhaharrastus esikasvatettavien siementen kylvöstä.
Kesäkukkien ja tomaattien esikasvatus kannattaa aloittaa ajoissa, jo helmikuussa. Silloin kukat ehtivät täyteen loistoonsa kesän aikana ja tomaatit kypsyvät ennen syyshalloja. Jos esikasvatuksen apuna käytetään kasvivaloa, esikasvatuksen voi aloittaa helmikuussa. Jos kasvatat taimet ilman lisävalaistusta, aloita esikasvatus vasta maaliskuussa ikkuna valon avulla. Ennen esikasvatuksen aloittamista tutustu kunkin lajin kasvukauden pituuteen. Esimerkiksi avomaankurkku, kurpitsa ja lehtikaali tarvitsevat esikasvatusta, mutta niille riittää huhti-toukokuussa kylvö.

Esikasvatustarvikkeet

Esikasvatus hoituu helposti kun käytössäsi on oikeat tuotteet. Ota avuksesi kylvömulta ja valitse kullekin lajikkeelle sopivat esikasvatus- ja taimikasvatustarvikkeet. Esimerkiksi pienoiskasvihuone ja puutarha / taimikasvatus laatikko. Hyvä kasvatusruukku on puhdas ja pohjastaan reiällinen. Se on ohutta muovia, että sitä voi puristella kun kasvi siirretään muualle. Siten juurisen mullan saa helpommin ulos ruukusta. Voit asettaa ne mataliin puutarhalaatikoihin, jolloin sinun on helppo kastella ruukut ja pitää tasaisen kosteana.
Tervetuloa esikasvatuksen maailmaan! Kiva ja halpa harrastus. Kasvun ihmettä voi sitten seurata kevättalvesta syksyyn, ensimmäisiin pakkasiin asti.