LELUKAUPPA VUODESTA 1968

Täyden palvelun lelukauppa Keravalla! Laajasta ja monipuolisesta tuotevalikoimastamme löydät laadukkaat ja hauskat lelut kaikenikäisille.

Keravan Muovi ja Lelu on perustettu syyskuussa 1968 Keravan kauppalaan.  Nykyään toimipiste on Keravan Jaakkolassa oleva 1000 m2 halli. Verkkokauppa on palvellut asiakkaita ympäri Suomen jo useita vuosia. Maailma on muuttunut paljon, mutta yhä vielä on myynnissä leluja, joita oli jo 60-luvun lopussa. Valikoimissamme on aina huippu-uutuudet ja suuri osa uusien Lelukirjojen leluista. Leikkiminen kuuluu lapsuuteen ja lelut myös!

Tervetuloa ostoksille! Tästä verkkokauppaan!

Lelukaupamme historiaa 50 vuodelta – Päivin pöpinää  25.2.2018

Suurin muutos kauppamme toiminnassa vuosikymmenten aikana on ollut leluissa. Vielä 1970-luvulla lapsilla oli todella vähän leluja. Niitä ostettiin lähinnä jouluksi ja syntymäpäiväksi. Leluja toivottiin pitkään ja niillä leikittiin kauan. Oltiin leikkiviä lapsia kauemmin kuin nykyään. Lelut valmistettiin enimmäkseen Euroopassa. Pikkuhiljaa lelujen valmistus siirtyi Japaniin ja nykyään miltei  kaikki valmistetaan Kiinassa. Suomalaisia leluja oli ja on vieläkin; Jukka-Tuotteen puuleluja, Neppis-autoja, Plaston monia muovileluja, Pelikon ja Tacticon pelejä.  

Ennen lapset katselivat näyteikkunoita ja toivoivat lahjoja näkemistään leluista.

Ennen nukke oli nukke ja auto oli auto. Myöhemmin tulivat tarkat merkit. Suuri muutos on tapahtunut television myötä. Lasten televisiosarjat alkoivat määrittää mistä seuraavaksi on tulossa leluja. Ensimmäisenä olivat Disneyn Mikki Hiiret ja Aku Ankat sekä Batman-auto.

Ennen televisiosarjoja oli vain muutamia ja tiesi tarkalleen, mistä lapset tulevat kiinnostumaan ja mikä tulee myymään. Nyt lastenohjelmia on tuhansia ja televisiossa pyörivät mielikuvia myyvät lelumainokset. Ja myös lasten elokuvat määrittävät lelusarjoja. Suomeen tulee elokuvat, tv-ohjelmat ja lelut aina vuoden pari myöhässä Amerikan ja Euroopan maiden jälkeen. Eikä kaikki lelut, mitkä ovat huippusuosittuja muualla olekaan kiinnostavia täällä. On todella vaikeaa ennakoida, mitkä lelusarjat tulevat suosituiksi.

Yksi iso muutos oli Suuren Lelukirjan ilmestyminen. Siitä tuli äärettömän tärkeä ja merkittävä toivelahjoille. Nykyään lelukirjoja on useita, mutta lapset rakastavat niitä edelleen.

Vanhoja lastenohjelmia myös katsellaan uudestaan seuraavien lasten kanssa ja kysyntää olisi leluille, joita ei enää ole markkinoilla. Mutta leluvalmistajat nostavat suosituimmat lelusarjat aina uudestaan ja uudestaan markkinoille tauon jälkeen.  

Välillä tulee aivan puskan takaa villityksiä, joihin leluvalmistajat eivät ole pystyneet reagoimaan. Niin kävi esimerkiksi pokemon kännypelivillityksessä ja Fidget Spinner-stressilelun kanssa.

Lautapelit ovat olleet suosittuja ja sitä mukaan niiden valikoima on lisääntynyt vuosi vuodelta. Ja joka vuosi jää jokin peli “klassikoksi” elämään. Aina myös joidenkin mahtavien pelin valmistus loppuu, vaikka niitä haluaisi myydäkin. Meillä on yli 350 eri peliä.

Nykyisellään lelujen skaala on niin laaja, että voisi puhua runsauden pulasta. Kaikkia saatavilla olevia leluja ei yksikään kauppa pysty pitämään valikoimissaan. Meillä on aivan valtavan upea valikoima, ja koko ajan toivomme että osaamme tehdä oikeat valinnat.

Kolmenkymmenen viime vuoden aikana lukuisat pienet samanlaiset kaupat ovat lopettaneet toimintansa. Kauppamme  ei ole kultakaivos, mutta työllistää muutaman ihmisen ja lisäksi meidät, vähän liikaakin. Yritämme pysyä ajassa ja kilpailussa mukana ettemme ole entisiä kauppiaita. Kiitos kuuluu ihanille asiakkaillemme! Jotkut ovat uskollisia asiakkaita ensin itselleen, sitten lapsilleen, lapsen lapsille ja lastenlasten lapsille. Ja kaikeksi onneksi saamme ihan uusiakin asiakkaita.

Lelukauppa vuodesta 1968 – leluhistoriaa

1970-luvulla oli suosittuja Matchox-pikkuautot, pyssyt paukkuineen, Legot, Afrikan Tähti, Kimble, Lundby-nukkekoti, Märklin rautatie-lelut, höyrykone, koti- ja villieläimet, inkkarit, sotilaat ja länkkärit, koottavat pienoismallit, Fisher-Price maatila, Hot Wheels muoviautorata, paperinuket ja kiiltokuvat  

Ensimmäinen Kimble peli
Olemme myyneet yli 50 vuotta Kimble-peliä.

1980-luvulla ilmestyivät My Little Pony  ja Tähtien sodan He-man -hahmot. Ne olivat aikansa mittakaavassa myyntimenestyksiä. Elektroniset taskupelit. Kampaus-päät, Flipperi-pelit, Tyco-autorata, Monopoli ja Operation -lautapelit, Nikko radio-ohjattavat…

1990-luvun alusta tulee mieleen Kaalimaan Kakarat. Kaikki erinäköisiä mollanukkeja, joilla oli valmiiksi syntymätodistus ja nimi. Vuonna 1991 Baby Born, itkevä, syövä, pissaava nukke aloitti maailmanvalloituksen, jonka loppua ei näy. Tamagotchit, pienet elektroniset hoidettavat lemmikit. Niitä piti hoitaa jatkuvasti, muuten ne piipittivät surkeasti. Yhtenä vuonna oli myös synnyttävä Barbie, jonka mahakuvun alla oli vauva. Game Boy-tasku elektroniikkapelit, Teenage Mutant Ninja Turtles-hahmot, Simpsonit, Arvaa kuka? -lautapeli, Nerf-pyssyt, radiopuhelimet, Tekniikka Lego, Tuomas Veturi…

2000-luvun alussa tuli Pokemon-lelut, jotka olivat huippusuosittuja. Haluatko Miljonääriksi oli superhitti. Harry Potter -lelut, jotka eivät niin myyneet. Ehkä ikäluokka oli jo ohittanut leikkimisiän. Littlest Petshop- pienet eläinhahmot. Ne ovat yhä edelleen suosittuja. Teletapit, Puuha Pete, Action Man, Grand Champions hevoset, Tekno-koirat ja -kissat, Furby, Bratz, Interaktiivinen Yano…

Kaikkina vuosikymmeninä on ollut klasikkoleluja, jotka pitävät pintansa kaikista trendi-tuotteista huolimatta. Jukka Hakka, palikkalaatikko, Fortuna-peli, Korona-peli, Brion vedettävä koira, Brion puurautatie, Plaston keppihevonen, potkumopo (ensin oli kuueläin), Lundby-nukkekoti, Mäkipojat, Brio Builder -puinen koottavasarja, Meccano- metallinen koottavasarja, koottavat pienoismallit, Fisher Price -puhelin & bussi..

Keinuhevonen

Vankkatekoinen keinuhevonen,  josta on tullut haluttu sisustustuote. Keinuhevonen on ollut tuotannossa vuodesta 1947.

Neppisauto

Alkuperäisen neppisauton on kehittänyt ja valmistanut suomalainen Hot-toys oy vuonna 1971. Neppis tai neppaus on pienillä leikkiautoilla hiekalla pelattava kilpa-ajopeli, jota harrastavat myös aikuiset!

Fisher Price puhelin

+6 kk kehitettiin vuonna 1962. Koko 1970-luvun se oli suosituin Fisher Price lelu!

Barbie 

Aidot Barbie-muotinuket ovat kokeneet monet muutokset vuosikymmenten saatossa. Barbiet ovat nykyäänkin tyttöjen suosiossa vaikka uusia kilpailijoita Barbeille onkin syntynyt monia.

Plasto

Kotimaisen Plaston valmistamilla leluilla leikkii jo toinen sukupolvi! 1970-luvulla kehiteltyä Kuueläin/Kurkku -lelua ei nyt valmisteta, mutta keppihevonen on kokenut uuden tulemisen! 

Sanotaan, että leikki on lasten työtä.

Siksi tenavalle on tärkeää antaa sopivat työkalut!

Täyden palvelun lelukauppa!

© Keravan Muovi ja Lelu Oy

Parhaat tarjoukset ja uusimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat kerran kuukaudessa tiedon uusimmista tuotteistamme ja tarjouksistamme.

Tietojasi käsitellään tietosuojaselosteemme mukaisesti.