Viininvalmistus

Näytetään kaikki 31 tulosta

Viininvalmistus

Viininvalmistus aineet: 1) Raikasta vettä 2) Sokeria halutun alkoholipitoisuuden mukaan. Mietoihin viineihin 4 kg tavallista kidesokeria ja vahvoihin vastaavasti 6 kg sokeria, riippuen kuitenkin raaka-aineiden sisältämän sokerin määrästä. 3) Raaka-aineet joko metsästä, puutarhasta tai viiniainespakkauksesta. Tuoreina, pakastettuina, kuivattuina tai mehuna 4) Käymisaineet käymisaine- tai valmisviinipakkauksesta.

Niksejä viininvalmistukseen

1) Osta tarvittavat välineet: käymisastia, lämpömittari, harsopussi, lappo, ominaispainomittari, korkituskone, pullon pesuri, desinfiointiaine yms. 2) Älä tavoittele korkeaa alkoholiprosenttia vaan hyvää makua 3) Tee viinisi jostain luonnontuotteesta eikä vain viinipakkauksen aineista: omena, päärynä, kirsikka, viinimarja, raparperi, voikukka, mansikka yms. 4) Käytä viinipakkauksen kemikaaleja hyväksesi – ja osin myös pakkauksen hedelmiä, marjoja yms., mutta ei siis pelkästään näitä 5) Ää tee makeaa viiniä vaan mahdollisimman kuivaa – säästele sokerissa, voitat maussa 6) Pitkä, laiskahko käyminen alhaisessa lämmössä on parempi kuin kova, lyhyt pöhinä lämpimässä 7) Lappoa ahkerasti pohjan hiivalillu ja töhnä pois – viiniä menee hukkaan, mutta maku korvaa sen 8) Muista hygienia – pese astiat, pullot, korkit yms. hyvin ja desinfioi 9) Pullota tai pussita viinisi 10) Noudata viinipakkauksen ohjetta – se on aivan riittävä ja selkeä viininvalmistuksen alkuunpääsemiseksi.

Alkoholimittari

Varastossa

6,50 
3,60 
6,90 
3,50 
3,40 
2,50 
2,40 
2,50 
2,95 
23,95 
3,50 
6,95 
6,50 
2,60 
2,50 
3,90 
2,50 
1,80 

Viinilappo

Varastossa

7,90