Viininvalmistus

Näytetään kaikki 20 tulosta

Viininvalmistus

Viininvalmistus aineet: 1) Raikasta vettä 2) Sokeria halutun alkoholipitoisuuden mukaan. Mietoihin viineihin 4 kg tavallista kidesokeria ja vahvoihin vastaavasti 6 kg sokeria, riippuen kuitenkin raaka-aineiden sisältämän sokerin määrästä. 3) Raaka-aineet joko metsästä, puutarhasta tai viiniainespakkauksesta. Tuoreina, pakastettuina, kuivattuina tai mehuna 4) Käymisaineet käymisaine- tai valmisviinipakkauksesta.

Niksejä viininvalmistukseen

1) Osta tarvittavat välineet: käymisastia, lämpömittari, harsopussi, lappo, ominaispainomittari, korkituskone, pullon pesuri, desinfiointiaine yms. 2) Älä tavoittele korkeaa alkoholiprosenttia vaan hyvää makua 3) Tee viinisi jostain luonnontuotteesta eikä vain viinipakkauksen aineista: omena, päärynä, kirsikka, viinimarja, raparperi, voikukka, mansikka yms. 4) Käytä viinipakkauksen kemikaaleja hyväksesi – ja osin myös pakkauksen hedelmiä, marjoja yms., mutta ei siis pelkästään näitä 5) Ää tee makeaa viiniä vaan mahdollisimman kuivaa – säästele sokerissa, voitat maussa 6) Pitkä, laiskahko käyminen alhaisessa lämmössä on parempi kuin kova, lyhyt pöhinä lämpimässä 7) Lappoa ahkerasti pohjan hiivalillu ja töhnä pois – viiniä menee hukkaan, mutta maku korvaa sen 8) Muista hygienia – pese astiat, pullot, korkit yms. hyvin ja desinfioi 9) Pullota tai pussita viinisi 10) Noudata viinipakkauksen ohjetta – se on aivan riittävä ja selkeä viininvalmistuksen alkuunpääsemiseksi.

3,60 

Varastossa

6,90 

Varastossa

3,50 

Varastossa

2,50 

Varastossa

2,95 

Varastossa

23,95 

Varastossa

3,50 

Varastossa

6,80 

Varastossa

2,60 

Varastossa

2,50 

Varastossa

3,90 

Varastossa

2,50 

Varastossa

1,80 

Varastossa

6,90 

Varastossa