1. Valitse käyttöösi sopivin vaahtomuovi

Vaahtomuovin valintaopas ja ohjeet: Katso 3 minuutin video ja/tai lue alla oleva esittely eri vaahtomuovilaaduistamme. Mieti samalla, minkä paksuinen vaahtomuovi sopii käyttöösi parhaiten.

2. Sen jälkeen jatka tästä eteenpäin:

Suorakaiteen muotoisten vaahtomuovien hinnat ja tilaaminen TÄSTÄ.

Muut kuin suorakaiteen muotoiset vaahtomuovit TÄSTÄ.

Vaahtomuovin valintaopas

Painavuus: Vaahtomuovin painavuuden ilmaisee tilavuuspaino, joka kertoo, paljonko yksi kuutiometri vaahtomuovia painaa. Painavammissa laaduissa soluseinät ovat paksumpia kuin kevyemmissä. Siksi painavammat laadut ovat kestävämpiä. Käytännössä paino on välillä 23-65kg/m³. Mitä suurempi tilavuuspaino, sitä kestävämpi laatu. Jatkuvaan patjakäyttöön aikuisille suositetaan 30kg/m³ tai sitä raskaampia laatuja, tilapäiseen tai lasten käyttöön sopii kevyempikin laatu.

Paksuus: Myös vaahtomuovikerroksen paksuus lisää kestävyyttä: Kevytkin vaahtomuovi on kestävämpää, jos patja on riittävän paksu. Aikuiselle jatkuvaan käyttöön vaahtomuovipatjan paksuudeksi suositellaan 10-15 cm, kun taas tilapäiskäyttöön ja lapsille riittää ohuempikin kerros.

Pehmeys: Jos vaahtomuovi on käyttötarkoitukseensa liian kevyttä tai pehmeää, se menee kasaan ja kuoleutuu normaalia nopeammin. Uusina kaikki vaahtomuovipatjat ja -pehmusteet tuntuvat kovemmilta kuin muutaman käyttöviikon jälkeen. Vaahtomuovin pehmeyden määrää laatu, ei tilavuuspaino. Painavakin laatu voi olla pehmeää. Hyvässä patjassa ja pehmusteessa yhdistyvät oikea pintapehmeys ja sopiva kovuus.

Kimmoisuus: Vaahtomuovin solut toimivat “mikrojoustimina”. Eri vaahtomuovilaatujen kimmoisuus, joustinmaisuus, vaihtelee. Kimmoisimpia ja samanaikaisesti kantavimpia ja kestävimpiä ovat erikoiskimmoisat HR-vaahtomuovit. Mitä kimmoisampi vaahtomuovilaatu on, sitä vaativampaan käyttöön se soveltuu.

Vaahtomuovilaatumme

E23 on normaali kova laatu, jonka tiheys on noin 23 kg/m³.

E23-vaahtomuovi sopii hyvin lastenpatjoihin, sohvien selkänojiin, vieraspatjoihin, askarteluun (esim Fursuit) tai muuhun kevyempään käyttöön. Suosituksena sängynpatjoiksi alle 60 kg painoisille ja istuintyynyihin alle 50 kg painoisille. Jos haluat edullisimman laadun, niin valitse tämä!

E30 on perusjämäkkä laatu, jonka tiheys on noin 30 kg/m³.

Eniten myyty laatu, joka soveltuu monenlaiseen käyttöön aina sängynpatjoista sohvan istuimiin ja tuolin pehmusteisiin. Suosituksena patjaksi tai istuintyynyksi noin 60-90 kg painoisille.

HR42 on jämäkkä kimmovaahtomuovi, jonka tiheys on noin 42 kg/m³.

High Resilience -vaahtomuovi on jämäkkää ja kimmoisaa vaahtomuovia, joka sopii parhaiten istuintyynyihin sekä patjoihin, jos kaipaa tukea esim. selkävaivojen takia. Vaahtomuovi ei lässähdä matalaksi vaan on kimmoisan, napakan tuntuinen. Tuntuu vähän kuin joustavalta.
Suositellaan istuintyynyihin alle 110 kg painoisille ja patjoihin 80-120 kg painoisille. Pintapehmeyden patjalle saa käyttämällä pehmeämpää petauspatjaa.

Limivaahtomuovi P80 on kova vaahtomuovi, jonka tiheys on noin 80 kg/m³.

Limivaahtomuovi eli rouhevaahtomuovi on vaahtomuovirouheesta puristettua, kovaa vaahtomuovia. Puristevaahtomuovi sopii hyvin äänieristykseen, moottoripyörien satuloihin ja muihin vaativiin kohteisiin. Se sopii myös istuimiin, kun halutaan tukevaa alustaa.

Profiloitu vaahtomuovi on kennomaista vaahtomuovia, jonka tiheys on noin 25 kg/m³.


Profiloitua vaahtomuovia käytetään useimmiten akustiikan parantamiseen sekä suojana musiikki-instrumenttien, työkalujen ja aseiden kuljetussalkuissa.

Suodatinvaahtomuovi on karheaa ja avosoluista vaahtomuovia.

Suodatinvaahtomuovin avoin solurakenne tekee siitä loistavaa materiaalia erilaisiin vesi- sekä ilmansuodattimiin. Suosittuja käyttökohteita ovat kodinkoneet, kuten ilmanvaihto- ja ilmastointilaitteet sekä imurit. Tätä materiaalia käytetään paljon myös kaiuttimien etupaneeleissa.

Esimerkkejä eri käyttökohteista

  • Vauvanpatja: 5 cm paksu vaahtomuovi E23-laadusta
  • Selkänoja sohvaan: 10 cm paksu vaahtomuovi E23-laadusta
  • Varapatja aikuiselle: 7 cm paksu vaahtomuovi E23- tai E30-laadusta
  • Patja aikuiselle jatkuvaan käyttöön: 10 cm paksu vaahtomuovi E30- tai jopa HR42-laadusta
  • Sohvan istuintyyny: 10-20 cm paksu vaahtomuovi HR42-laadusta
  • Istuintyynyt mökille tai veneeseen: 5-10 cm paksu vaahtomuovi HR42-laadusta
  • Keittiötuolit: 3 cm paksu vaahtomuovi HR42-laadusta tai E30-laadusta

Kestävyys

Vaahtomuovin elinikään vaikuttaa mm:

• Käyttötapa: Jatkuvaan käyttöön kannattaa
hankkia mahdollisimman korkeatasoisia tuotteita; tilapäisessä ja kevyessä käytössä kestää vaatimattomampikin laatu.

• Käyttäjän paino: Raskaampi henkilö tarvitsee tilavuuspainoltaan raskaamman patjan ja muun pehmusteen. Käyttäjän painoon verrattuna liian kevyt tai liian ohut pehmuste kuoleutuu ennenaikaisesti.

• Vuoteen ilmastointi ja rakenne: Vaahtomuovipatjalle suositellaan säle- tai reikäpohjaa, joka ei estä patjan hengittämistä ja näin lyhennä patjan ikää.

• Olosuhteet: Käyttö kosteana tai märkänä voi aiheuttaa vaahtomuovin kuoleentumisen.

Säänkestävyys
Vaahtomuovi kestää erinomaisesti säätilan vaihtelut. Kovalla pakkasella vaahtomuovi menettää hieman kimmoisuuttaan, mutta lämpötilan kohotessa alkuperäiset ominaisuudet palaavat.

Vaahtomuovi kestää kuivissa olosuhteissa lämpöä hyvin laajalla alueella, -50 – +100°C, sekä lyhytaikaisesti myös tätä alempia ja korkeampia lämpötiloja.
Vaahtomuovin syttymislämpötila on +420°C, joten kuumakaan auringonpaiste ei aseta esteitä vaahtomuovin käytölle.
Auringon ultraviolettisäteily aiheuttaa vaahtomuovin ruskistumisen. Ruskistuminen vaikuttaa vain ulkonäköön, kestävyyden kannalta sillä ei ole merkitystä. Ruskistuminen voidaan estää peittämällä vaahtomuovi valoa läpäisemättömällä materiaalilla.

Parhaat tarjoukset ja uusimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat kerran kuukaudessa tiedon uusimmista tuotteistamme ja tarjouksistamme.

Tietojasi käsitellään tietosuojaselosteemme mukaisesti.