Tee itse vaahtomuovista – ohjeita ja vinkkejä

Verhoile vanha tuoli itse – ei vaadi eritystaitoja

Tee itse vaahtomuovista istuintyynyt, selkänojat.. Nopein ja helpoin tapa muuttaa tuolien ilmettä on verhoilu. Uudella tuolinpäällisellä saa helposti uutta ilmettä sisustukseen. Verhoilu ei vaadi erityistaitoja. Tässä alla ohjeet.

 1. Irrota tuolin istuinosa ja pura vanhat pehmusteet pois.

2. Tuo istuinlevy meille myymälään, niin leikkaamme sopivan vaahtomuovipalan. Voit myös tilata meiltä vähän isomman palan ja leikata itse muotoon. Tilaukseen tästä! Max 3 cm paksuista vaahtomuovia voi leikata helposti terävillä saksilla. Leikkaa paksummat palat terävällä mattoveitsellä tai vaikka terävällä fileerausveitsellä.

Tuoleihin sopii erinomaisesti HR42-vaahtomuovi 3 cm paksuisena tai E30-vaahtomuovi 2 tai 4 cm paksuisena.

3. Vanulevyn lisääminen tekee pehmusteesta muhkeamman näköisen. Vanu estää myös kankaan ja vaahtomuovin hankaamista. Silloin vaahtomuovi ja kangas kestävät pidempään. Voit tilata vanun tästä. Jos laitat itse vanulevyä, niin vanu ja vaahtomuovi kannattaa liimata yhteen spray-liimalla tai Gutermann-liimalla. Osta tästä!

Vaihtoehtoisesti voit laittaa kuitukangasta kankaan ja vaahtomuovin väliin. Se estää vaahtomuovin ja kankaan hankausta ja kulumista.

4.Laita osat paikoilleen tässä järjestyksessä:

5. Kiinnitä tiukasti kalustenitojalla tai nupinauloilla, joita voi ostaa tästä. Kiinnitä se ensin etureunasta muutamalla niitillä ja vedä kämmenellä istuinta pitkin tiiviiksi pehmusteen päälle. Kiinnitä sitten takareunat, viimeiseksi sivut. Jätä kulmiin työskentelyvaraa. Tasaisen kulman saat, kun leikkaat kankaaseen halkiot kohtisuoraan kulmista. Kiristä kumpaakin lievettä erikseen ja kiinnitä yhdellä niitillä niin, että tuolin keskikohtaa kohti tulee laskos. Niittaa jono kulman ympäri.

Jos kangas on rispaantuvaa, niin levitä puuliimaa kankaaseen niittirivin kohdalle, anna kuivua ja leikkaa ylimääräinen kangas pois. 

Tee itse vaahtomuovista irrallinen istuinpehmuste – ohje

Tuoleihin sopii erinomaisesti HR42-vaahtomuovi 3 cm tai E30-vaahtomuovi 2 tai 4 cm paksuisena.

 1. Voit tilata suorakaiteen muotoiset vaahtomuovit suoraan tästä.

2. Jos tuolin istuimen muoto on kaareva, niin tee kaava (pahville, paperille, muoville) ja tule sen kanssa myymälään tai lähetä meille kirjeenä. Halutessasi voit tilata meiltä vähän isomman palan ja leikkata itse oikeaan muotoon. Max 3 cm paksuista vaahtomuovia voi leikata helposti terävillä saksilla. Paksumpia paloja voi leikata terävällä mattoveitsellä tai vaikka terävällä fileerausveitsellä.

3. Vanulevyn lisääminen tekee pehmusteesta muhkeamman näköisen. Vanu estää myös kankaan ja vaahtomuovin hankaamista. Silloin vaahtomuovi ja kangas kestävät pidempään. Vanua ei käytetä kovin usein tavallisten tuolien päällisissä. Jos laitat itse vanulevyä, niin vanu ja vaahtomuovi kannattaa liimata yhteen spray-liimalla tai Gutermann-liimalla. Osta tästä!

Vaihtoehtoisesti voit laittaa kuitukangasta kankaan ja vaahtomuovin väliin. Se estää vaahtomuovin ja kankaan hankausta ja kulumista.

Tee itse vaahtomuovista sohvan istuintyyny – ohje

Uudista sohva helposti!

Monissa sohvissa ja nojatuoleissa käytetään edullisia vaahtomuovilaatuja, jotka kuoleutuvat litteäksi yllättävän nopeasti. Jos sohvan kankaat ovat riittävän hyvässä kunnossa, voit vaihtaa vain sisuksen.

 1. Valitse käyttöösi sopivin vaahtomuovi ja mieti paksuus samalla. Ehdottomasti paras laatu sohvan ja nojatuolin istuimiin on HR42. Se ei litisty suurenkaan painon alla eikä myöskään tunnu kovalta, sillä siinä on kimmoisuutta. Eniten myyty paksuus on 10 cm. Vaahtomuovin valintaan tästä.
 2. Jos sovaistuimen vaahtomuovi on suorakaiteen muotoinen, niin voit tilata vaahtomuovit suoraan tästä.
 3. Jos sohvan istuimen muoto on kaareva, niin tee kaava (esimerkiksi pahville, paperille, muoville) ja tule sen kanssa myymälään tai lähetä se meille kirjeenä. Halutessasi voit tilata meiltä vähän isomman palan ja leikata itse oikeaan muotoon. Max 3 cm paksuista vaahtomuovia voi leikata helposti terävillä saksilla. Paksummat palat voi leikata terävällä mattoveitsellä tai vaikka terävällä fileerausveitsellä.
 4. Vanulevyn lisääminen sohvan ja nojatuolin pehmusteisiin on erittäin suositeltavaa. Suosituin on paksuin 3 cm laatu.Se tekee muhkeamman näköisen tyynyn. Vanu estää myös kankaan ja vaahtomuovin hankaamista. Silloin vaahtomuovi ja kangas kestävät pidempään.Jos laitat itse vanulevyä niin vanu ja vaahtomuovi kannattaa liimata yhteen spray-liimalla tai Gutermann-liimalla. Osta tästä!
 • Voit myös teettää meillä vanulevyn laittamisen vaahtomuoviin tästä. Kuivuminen vie aikaa, tilausta saadaan eteenpäin liimaamista seuraavana päivänä.

Vaahtomuovin liimausohje

 1. Vaahtomuovi ja vanu ovat huokoisia. Normaali liima imeytyy helposti materiaalin sisälle eikä lopputulos ole aina toivotunlainen. Sprayliima on siksi ehdottomasti paras. Gutermann-liima käy myös, varsinkin jos liimattavaa pintaa on vain vähän.
 2. Vaahtomuovilevyjen päällekäin liimaus on helppoa. Levitä tasaisesti liima, noudata liiman ohjeita kuivumisen ja määrän suhteen. Nosta palat päällekäin. Jos liimaat isoja palasia pyydä jotakuta auttamaan nostamisessa että palat menevät tarkasti yhteen kerralla.
 3. Sivusaumojen liimaus: laita palat päällekäin niin liiman levittäminen käy kätevästi molempiin sivuihin yhtä aikaa. Noudata liiman ohjeita, mm kuivumisaika ennen yhdistämistä on tärkeä.
 4. Yhdistä tarkasti palat yhteen sillä niitä ei kannata uudelleen irroittaa.
 5. Puristele päälle näkyvät saumat toisiinsa sormin
 6. Anna kuivua tarpeeksi pitkään, ohjeiden mukaan. Kun liima on kuivunut niin se pitää todella hyvin.

Tee itse vaahtomuovista

Parhaat tarjoukset ja uusimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat kerran kuukaudessa tiedon uusimmista tuotteistamme ja tarjouksistamme.

Tietojasi käsitellään tietosuojaselosteemme mukaisesti.