Siku ajoneuvot

Näytetään kaikki 15 tulosta

Täältä löydät Siku ajoneuvot. Siku on saksalainen pienoismallien valmistaja, jonka laatuun luotetaan. Valikoimaan kuuluu autot, maatalouskoneet, lentokoneet ja hahmot.

Vuonna 1921 perustettu¬†Sieper-Werke yritys valmisti metallity√∂kaluja yms.¬†Vasta vuonna 1950 yritys aloitti lelujen valmistuksen¬† ja rekister√∂i uusille tuotteille “Siku” tavaramerkin. Heti aloitettiin laajalla valikoimalla leluja, jotka alun perin olivat muovia, my√∂s figuureja ja el√§imi√§. N√§it√§ kutsuttiin usein “margariinifiguureiksi”, koska ne toimitettiin margariinipakkauksissa, jotta lapsiperheet ostaisivat enemm√§n ko. margariinia. Muovihahmojen menestys antoi yritykselle p√§√§oman aloittaa sodanj√§lkeinen ajoneuvosarja.

Siku ajoneuvot painevaletusta sinkkimetallista

Uusi aikakausi alkaa 1963: yritys valmistaa ensimmäisenä lelumalleja painevaletusta sinkkimetallista. Tuotanto alkoi 16 mallilla, ja nykyään tuotevalikoimaan kuuluu yli 500 lelumallia. Vuosina 1963-1969 uusia malleja valmistettiin sekä muovista että metallista, mutta asteittain siirryttiin metallimalleihin, joissa oli vähemmän muovia. Viimeisin muovinen malli julkaistiin vuonna 1969, ja siitä lähtien kaikki uudet mallit ovat olleet painevalettua zamacia. 

Suomessa Sikun maatalouskoneet ovat olleet huippusuosittuja kymmeniä vuosia. Mutta kaupungistuminen on vaikuttanut niiden kysyntään. Suomeen tuodaan nykyään vain rajallinen valikoima.