Köynnössäleiköt ja kasvituet

Näytetään kaikki 15 tulosta

Köynnössäleiköt ja kasvituet

Kasvituet ja köynnössäleiköt ovat tuiki tarpeellisia pitkille kasveille, köynnöksille, pensaille, jotka ilman tukea kaatuisivat ja katkeaisivat. Tukien avulla voi myös välttää kasvien vaurioitumista rankkasateella ja kovalla tuulella. Kasvituella voi myös parantaa kasvien ilmanvaihtoa ja valon pääsemistä koko kasviin, mikä parantaa kasvin hyvinvointia.
Kasvituki ja köynnösritilä tai köynnöskehikko kasveineen tai kukkineen on myös silmänilo parvekkeella, terassilla, pihassa ja puutarhassa. Pensastuki estää pensaan oksien painumisen maahan ja auttaa kasvia tuottamaan runsaan kukinnan tai sadon. Kukkatuki tai verkkotuki auttaa pitämään kukkien varret ryhdikkäinä.
Puusta valmistetut tuet ovat luonnollinen valinta puutarhaan, ne voivat olla alttiita lahjoittajille ja sään vaikutukselle. Metalliset tuet on usein valmistettu sinkitystä teräksestä, joka on todella vuosikymmeniä kestävä materiaali. Muoviset tuet ja ritilät ovat kevyitä, mutta saattavat olla alttiita auringonvalolle ja haurastua ajan myötä.