Chili cayenne long 2450 päiväys mennyt

0,20 

Chili Cayenne Long Slim

Capsicum annuum

Lajike tuottaa uskomattoman pitkiä, honteloita, cayenne-tyyppisiä hedelmiä, jotka ovat maultaan tulisen pistäviä. Ne sopivat erityisen hyvin tulisiin kastikkeisiin tai kuivattamiseen. Hedelmät muuttuvat kypsyessään punaisiksi. Lajikkeen kasvutapa on pensastava, sopii kasvatettavaksi niin sisällä kuin ulkonakin.

Esikasvatettuina

Milloin

Maalis-huhtikuussa

Minne
Esikasvatetaan sisällä

Miten

Kylvä siemenet taimimullanpinnalle ja peitä kevyesti. Peitä kylvös kelmulla tai käytä minikasvihuonetta. Taimet on karaistava ennen mahdollista ulos siirtämistä.

Hoito
Lannoita viikoittain tomaattilannoitteella heti ensimmäisten hedelmien ilmestymisen jälkeen

Sato
Heinä-lokakuussa

Chilin kasvatusohjeet

Kylvä chilit helmikuun aikana. Kasvualustaksi sopii turve-hiekkaseos tai valmis kylvömulta. Kostuta multa ennen kylvöä. Kylvä siemenet harvaan, sillä chili itää yleensä hyvin. Peitä siemenet kevyesti mullalla ja sumuta kylvös kosteaksi. Peitä kylvöastia talouskelmulla tai hedelmäpussilla. Muista tehdä muoviin muutama ilmareikä. Laita astia lämpimään paikkaan (+ 25-30 astetta). Tarkkaile kylvöstä. Kun sirkkalehdet työntyvät mullasta, siirrä astia valoisalle ikkunalle.

Anna lisävaloa taimille ainakin maaliskuun loppuun asti. Aseta kasvilampuu 10 senttiä pikkutaimien yläpuolelle. Nosta lamppua sitä mukaa, kun taimet kasvavat.

Kouli taimet, kun niissä on 2-3 lehtiparia. Kastele taimet edellisenä päivänä. Nosta valitut taimet hellävaraisesti kylvöastiasta. Käytä apuna esimerkiksi syömäpuikkoa. Varo, ettet riko juuripaakkua. Siirra kukin taimi omaan ruukkuun. Nosta tainta juuripaakusta tai lehdestä, älä varresta. Tiivistä multa kevyesti taimen ympäriltä ja kastele. Jos kasvatat montaa eri lajiketta, laita nimilaput taimiruukkuihin.

Karaise chilejä eli ulkoiluta taimia touko-kesäkuussa puolivarjoisessa paikassa 1-2 viikon ajan ennen ulos istuttamista. Vältä suoraa auringonvaloa, sillä paiste voi polttaa lehdet.

Istuta taimet ulos kesäkuun 10. päivän tienoilla, kun hallanvaara on ohi. Kasvihuoneeseen tai lasitetulle parvekkeelle chilit voi istuttaa Etelä-Suomessa yleensä jo vapun aikaan. Valitse ulos istutettaville taimille lämmin ja suojaisa kasvupaikka. Chli viihtyy hyvin myös ruukussa ja siinä se on helppo kantaa väliaikaisesti sisällekin, jos alkukesä on kylmä. Sopiva ruukun koko on lajikkeesta riippuen 5-15 litraa.

Poista pari ensimmäistä kukkaa, niin kukinta vauhdittuu. Varmista pölytys tärisyttämällä täysin auenneita kukkia. Lisää lannoitetta kasteluveteen, kun kukkia on muodostunut jonkin verran. Vältä liikakastelua – se viivästyttää kukintaa ja siten myös satoa. Liikaa vettä saaneen chilin tunnistaa kellertävistä lehdistä.

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 8710796245005 Osasto: